Robert Kolej Türk Folklor Kulübü Bulgaristan ve Arnavutluktu ziyaret etti, ingiltere'de iki Milletlerarası Festivale katıldı:
Robert Kolej Türk Folklor Kulübü 31 Temmuz - 11 Eylül tarihleri arasında Bulgaristan - İngiltere - Arnavutluk'u kapsayan bir gezi düzenledi. 37 kişilik bir kadro Elâzığ, Bursa Kılıç Kalkan, Silifke, Antep, Bitlis, Karadeniz ve Kars yörelerinden halk oyunlarımızı sunmuş, bunun yanında çeşitli bölgelerden derlenmiş beraber (koro) ve solo türkülerle Türk halk müziğinin tanıtıcılığını yapmıştır.
Robert Kolej Türk Folklor Kulübü Milletlerarası Scunthorpe festivalinde
Resim görevli olarak, kültür anlaşmaları çerçevesinde 3-4 Ağustos tarihlerinde Bulgaristan Başkenti Sofya'da ve Filibe'de, 5-8 Eylül tarihlerinde de Arnavutluk başkenti Tiran, Dürres, (iki gece) ve İşkodro'da verilen gösteriler gerek adı geçen devletler ileri gelenleri, gerek halkları ve gerekse de buralarda yaşayan Türk azınlıklar tarafından ilgiyle izlenmiş ve gurup büyük takdir toplamıştır. Kulüp, İngilterede 16-22 Ağustosta Billingham, 23-27 Ağustosla ise Scunthorpe Milletlerarası festivallerine katılmıştır. Buralarda da gurubumuz, gerek gösterilerdeki başarısı, gerekse sahne dışı davranışlarıyla en fazla ilgiyi toplamıştır.
Sergi: 24-29 Eylül arası, kulübümüz Basın Yayın Yarkurulu okul konferans salonunda bu yazki geziyi yansıtan bir sergi açmıştır. Sergide yabancı ve Türk basında çıkan kulübümüzle ilgili yazı ve fotoğraflar yer almıştır.
Ayrıca, İngiliz Kültür Derneğinde de İngiltere gezisiyle ilgili resimler yayılanmıştır.
Ekim gösterileri: 8-9 Eylül tarihlerinde, Elâzığ, Bursa, Kılıç Kalkan, Silifke, Antep, Bitlis, Karadeniz ve Kars ekipleri ve halk türküleri korosu senenin ilk gösterisini Robert Kolej tiyatro salonunda verecektir.
Öte yandan Antep ekibimiz okul müdürü Dr. Dr. Everton'un 23 ve 25 Eylül tarihlerinde yeni öğrenciler için düzenlediği tanışma toplantısında gösteriler vermiştir.
Bu yaz gezimizle ilgili sergiden bir görünüş
Folklor Dersi: Sayın Tahir Alangu okulumuzda "Türkiye Folkloru" adıyla folklor dersi vermeğe başladı. Böylece, Kulübümüzün okul idaresi nezdindeki devamlı teşebbüsleri olumlu bir sonuca varmış oldu. Folklorumuzun teorik yönden incelenmesi ve açıklanmasında, kendi çapında, çabalara girişmeyi kuruluş felsefesi olarak kabul edene kulübümüz, gerçek forklora, halk bilgisine, eğilmek amacıyla konulan bu ders vasıtasıyla çok şeyler kazanacağına inanmaktadır. Ders lere öğrenci arkadaşlarımız ve kulüp üyelerimiz tarafından büyük ilgi gösterilmektedir.
Koro ve Saz Çalışmaları: Değerli halk müziği sanatçısı Şenel önaldı haftada iki gün okulumuzda kulübümüz korosunu çalıştıracaktır. Bu çalışmalar neticesi halk türküleri koromuzun ve solo çalışmalar yapan arkadaşlarımızın daha ileri bir seviyeye çıkacakları tabiidir.
Buna paralel olarak, kulübümüz Yönetim Kurulu bu sene geniş bir saz ekibi kurmaya karar vermiş ve çalışmalar fiilen başlamıştır. Otuz kişilik bir kadroyla yürütülecek olan çalışmalar kulübümüz faaliyetlerine ayrı bir hava verecektir.
Halk türküleri koromuz bir çalışmada.
Halk Ounları Çalışmaları ve Teni Ekipler:
Kulübümüze yeni katılan arkadaşlara halk Oyunlarının öğretilmesi amacıyla düzenlenen haftalık çalışmalar başlamıştır. Halk Oyunları Yarkurulu'nun yaptığı program dahilinde herkes arzu ettiği oyunu öğrenme imkânına sahip olabilecektir.
Yine, bu sene elimizdeki ekiplere ilâveten, çalışmalarına ara veren Van ve Erzurum Erkek ekiplerinin tekrar kurulması için teşebbüse geçilmiştir.